Gå til sidens hovedinnhold

Askim rideklubb må bytte ut gamle gamper – ponnimamma startet innsamlingsaksjon

Artikkelen er over 1 år gammel

Askim rideklubb har over 160 påmeldte elever og trenger sårt flere hester etter et tøft år. Men med lite penger i kassa og hesteeiere som ikke vil selge til en rideskole, er situasjonen vanskelig.

ASKIM: Askim Rideklubb er i en sårbar situasjon etter fjorårets tørkesommer.

– Vi har vært uheldig og mistet flere hester dette året, som vi ikke har klart å erstatte. I fjor måtte vi avlive to av våre mest brukte rideskolehester, på grunn av alderdom og sykdom. Vi har også flere hester som begynner å dra på årene. Derfor er vi stadig på jakt etter flere hester. Vi er i en sårbar situasjon nå, med mange elever og litt for få hester, i tillegg til eldre hester som ikke kan brukes like mye som før, forklarer daglig leder Iselill Karlsen-Forberg i Askim rideklubb.

Får ikke kjøpt hester

Men det er vanskelig å få kjøpt rideskolehester.

– Rideskolehester er helt unike. De må være snille og greie, ha et godt temperament, være friske og kunne en del, slik at elevene kan lære av dem. Problemet vårt er at det er vanskelig å få tak i rideskolehester. Enten er prisen for høy eller så vil ikke eierne selge til oss. Flere eiere mener hestene blir brukt for mye og har mange forskjellige ryttere. Hvis de kan velge mellom å selge til en privatperson eller en rideskole, så velger de en privatperson. Derfor forsvinner mange av de hestene vi har råd til å kjøpe til privatpersoner, fordi det er hester alle har råd til å kjøpe. Vi har ofte måttet reise til utlandet for å finne hester, men det blir veldig kostbart, fortsetter Karlsen-Forberg.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Hvis rideskolen ikke får tak i flere hester før høstens kursstart, blir det et tøffere liv for hestene som allerede står på stallen.

– Da må hestene våre jobbe mer, noe som sliter på dem. Jeg har vært i denne situasjonen før, så jeg har noen kreative løsninger. Men for at jeg skal kunne drive rideskolen slik jeg ønsker, og gi elevene det tilbudet jeg vil gi dem, så trenger jeg virkelig flere hester, sier hun.

Les også: Uten hjelp ville Pia (30) og barna blitt sittende hjemme i ferien: – Mange barnefamilier trenger tilbudene

Startet innsamlingsaksjon

Forberg-Karlsen er derfor ekstra glad for at en engasjert ponnimamma har opprettet en innsamlingsaksjon via Spleis.

– Jeg har vært aktiv i hestemiljøet hele livet og har en datter som nå rir på Askim rideklubb. Jeg kjenner daglig leder og vet om utfordringene de har hatt. Siden jeg har vært der og opplevd situasjonen, så fikk jeg lyst til å hjelpe klubben. Jeg har hørt om flere som har opprettet pengeinnsamlinger, så jeg tenkte det er verdt å prøve. Vi har samlet inn rundt 3.000 kroner til nå. Mange har gitt små beløp, men vi blir selvfølgelig glade om større aktør ønsker å støtte oss, sier Yvonne Hansen (34) fra Mysen.

Daglig leder understreker at en rideskole tilbyr et sunt og godt miljø for barn og unge.

– Barn lærer seg å ta ansvar og må ta kontroll over et stort dyr på 500 kilo. Vi spiller en viktig rolle innenfor barne- og ungdomsarbeidet ved å ha et rideskoletilbud. Det er en hobby mange har glede av og som flere bør få glede av, sier Karlsen-Forberg.

Les også: Pål (56) fikk ikke fornyet leiekontrakten til rideskolen etter 20 års drift i Oslo – nå vil han starte i Askim

Kommentarer til denne saken