Mannen ble stoppet av politiet i Askim sentrum under en trafikkontroll den 10. mars i år. En politibetjent hadde observert mannen mens han kjørte bil og brukte mobiltelefonen.

«Politibetjenten observerte at tiltalte kom kjørende, og var alene i bilen. Tiltalte satt med en sort mobiltelefon i et etui foran seg på rattet. Telefonen ble holdt slik at den var synlig for politibetjenten over rattet. Politibetjenten så linserefleksjon fra mobiltelefonen i dagslyset. Tomlene til tiltalte trykket på telefonen, og han vekslet mellom tidvis å se opp og følge med på trafikken og tidvis å se ned på telefonen,» står det beskrevet i dommen fra Follo og Nordre Østfold tingrett.

Ifølge dommen hadde politibetjenten svært god sikt. Trafikken var saktegående og på stedet var det 30-sone. I dommen står det beskrevet hva som skjedde videre:

«Politibetjenten observerte at tiltalte ble oppmerksom på ham. Da gjorde tiltalte en kastebevegelse med høyre hånd. Han kastet mobiltelefonen ned mellom førersetet og passasjersetet foran. Deretter tok tiltalte tak i en rull med mørkegrå gaffa-tape fra passasjersetet foran. Tiltalte holdt i rullen med gaffa-tape helt til han ble vinket inn og stanset av politibetjenten,» står det beskrevet i dommen fra Follo og Nordre Østfold tingrett.

Deretter nektet mannen for at han hadde brukt mobiltelefon under kjøring. I stede hevdet han at han hadde holdt rullen med gaffa-tape og at det var det politibetjenten hadde sett.

Mobilen ble knust

Mannen sa at han hadde mistet telefonen. Han lette etter den og fant et tomt mobiletui og mobiltelefonen med en knust skjerm mellom setene, kommer det frem i dommen.

Han ble tilbudt å vedta et forenklet forelegg på stedet, men det ønsket han ikke. Mannen hadde fra før av fem prikker på førerkortet og ved å vedta forelegget ville han få flere. Ved bruk av mobiltelefon får man tre prikker. Førerkortet ryker på åtte prikker. Dermed ville mannen mistet førerkortet.

Det hjalp lite.

I Follo og Nordre Østfold tingrett ble mannen fradømt førerkortet i seks måneder. I tillegg må mannen betale 12.000 kroner i bot for bruk av mobiltelefon under kjøring.