Se opp, nå invaderer nissene oss

HUMOR OG FART: Søndag 26. november spilles «Natt
i Nisseland» i Askim igjen. Omtalen etter premieren vitner om en morsom forestilling med mye god sang og musikk, rik scenografi og artige påfunn.

HUMOR OG FART: Søndag 26. november spilles «Natt i Nisseland» i Askim igjen. Omtalen etter premieren vitner om en morsom forestilling med mye god sang og musikk, rik scenografi og artige påfunn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I Nisseland skjer det litt av hvert nå i disse førjulstider. Søndag vil det kry av små og store nisser på scenen i Askim kulturhus.

DEL

For ordens skyld: «Invasjonen» er på ingen måte fiendtlig, men en fredelig, sprelsk og morsom teaterforestilling for hele familien. Og kanskje aller mest for de yngste.

Ambisiøst

I fjor sørget forestillingen «Natt i Nisseland» for livlig førjulsmoro på ti steder, blant annet i Mysen og Askim, og trakk så godt som fullsatt hovedsal i Askim kulturhus.

Da var Alma Günther, femteklassing på Mysen skole, en av skuespillerne som gledet publikum på en vellykket turné.

I år er det ingen fra Indre Østfold med, men den kritikerroste gjengen setter opp hele 22 forestillinger inn mot julen. Premieren på Blå Grotte i Fredrikstad er vel overstått, og et av spillestedene fremover er selveste Chat Noir i Oslo. Forestillingen settes også opp i Rakkestad og Ski.

Så ambisiøst er dette programmet at de unge skuespillerne er delt opp i to grupper som deler på oppgaven.

LES OGSÅ: Blir nisse- eller trollunge

På teaterkartet

Førstkommende søndag inntar forestillingen igjen Askim kulturhus.

– Nå tar vi dette videre og satser på virkelig å sette Østfold på kartet med proft teater, sier mannen bak «Natt i Nisseland», Philip Bøckmann, til Smaalenenes Avis.

Stykket handler om onde krefter som forhekser Nissefar, og kaoset er i gang.

– Saken må løses, det er jo snart julaften, og Nissefar må reddes, forklarer produsent Bøckmann.

Publikum får servert en herlig blanding av teater, dans, sang og musikk, fremført av barn, ungdommer og voksne med masse teatererfaring og faglig dyktighet. Produsenten røper at de også har spennende overraskelser å by på til årets oppsetning.

– Det er blant annet komponert flere nye sanger til forestillingen, og manuset er utviklet, sier Bøckmann.

Artikkeltags