Askim: – Nei, jeg har levd mye. Jeg trodde ikke at jeg skulle bli 40 heller. Men da jeg var helt ung tok jeg nesten for gitt å bli gammel, 82 år, og nå har jeg fått tilbake litt av trua på det, forteller en smilende Berg-Johansen. Han legger til;

– Drømmemåten å dø på er å bli skutt i ryggen som 82-åring, av en sjalu ektemann på 26, fastslår komikeren med et glis.

Han er i Askim for å fortelle om sitt nye show, #denfølelsen. Og nettopp det at han har fylt 50, har satt sitt preg på forestillingen.

– Jeg tar meg blant annet i å se på gravstøtter, og tenke; den der kunne vært noe for meg, sier komikeren og ler hjertelig. Sentralt i showet er for øvrig hans mormors begravelse.

– Jeg var i begravelsen hennes da presten sa masse feil. Det ble komisk rett og slett. I stedet for å bli fornærmet eller verre, har det blitt humor som jeg tar med meg i showet. Vi er så høytidelige og korrekte i Norge. Med mange sosiale koder som etter hvert blir krevende å følge. Dette er noe jeg setter fingeren på i showet, og synliggjør nettopp kontrastene til en del andre kulturer, forteller Berg-Johansen som har reist verden rundt.

– Hva slags forestilling er det?

– Det er standup med humoristiske, musikalske innslag. Jeg har med en pianist mens jeg synger med min egen stemme. Melodier og låter er skrevet spesielt for showet. Det er 75 minutter med moro, og tidvis hysterisk og absurd. Det er et solid show som jeg er veldig stolt av, og håper at publikum kommer, sier Berg-Johansen. Showet beskrives som en uforglemmelig reise rundt hele jorden, hvor publikum får være med på komikerens møter med alle slags mennesker. Han setter spørsmålstegn ved kulturen deres, undrer seg over det de mener og hvordan de tenker.

Berg-Johansen har en solid og allsidig karriere bak seg i underholdnings- og tv-bransjen. I 2002 vant han komiprisen for beste standup, i 2008 mottok han Gullruten – folkets pris i 2008, og i 2010 ble komikeren hedret med Leif Justers Ærespris.

Berg-Johansen skal land og strand med #denfølelsen. Torsdag 21. september står Askim Kulturhus for tur, og er ett av 23 steder han besøker bare nå før jul.

– Hvordan er turnélivet?

– Det er blandet. Veldig gøy, samtidig som det er godt å lande etterpå.

– I forestillingen undrer du deg over ulike mennesker og kulturer. Hva undrer du deg over i Indre Østfold?

Komikeren kikker utover Askim sentrum;

– Mye. Nei da, jeg tror ikke jeg undrer meg så mye over indre østfoldinger. Men det slår meg at dere ikke snakker dialekt slik som i Fredrikstad. Dere er mer som vestfoldinger, sier komipris-vinneren som selv er fra Tønsberg i Vestfold.

– Det hender for øvrig at jeg ser på småbruk i Indre Østfold på finn.no. Når jeg er sliten frister det å ha et slikt sted å være i fred. Men det en ikke tenker på er alt vedlikeholdet og annet som må gjøres, sier han tankefullt. Og følger opp med;

– Jeg har hørt at der er veldig fint og idyllisk i Ørje. Hva slags sted er det?, undrer likevel komikeren.