300 dansere tok publikum med på en helt spesiell flyreise

ULIKE STILER: Hele 26 ulike dansenummer ble presentert av de 300 elevene på danseskolen. I denne dansen er temaet Kina og stilarten Jazz.

ULIKE STILER: Hele 26 ulike dansenummer ble presentert av de 300 elevene på danseskolen. I denne dansen er temaet Kina og stilarten Jazz.

Artikkelen er over 4 år gammel

Med 26 ulike nummer tok danserne ved Indre Østfold Dans og Ballett publikum med på en flyreise jorden rundt.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

ASKIM: Alle danseskolens 300 elever var i sving under den store elevforestillingen i Askim kulturhus fredag kveld. Det ble også holdt to forestillinger på lørdag. Vårens elevforestilling hadde fått navnet «We are the world», og var lagt opp som en flyreise.

Stort aldersspenn

Etter først å ha stått i kø, og så kommet igjennom sikkerhetskontrollen, kunne man ta plass i salen – som var helt full av forventningsfulle publikummere.

Forestillingen startet med jazz i England på 1700-tallet. Deretter var det klart for både ballett, afro, streetdance, hiphop og barnedans – for å nevne noe.

Dansenumrene gikk gjennom steder som Nordpolen, afrikansk jungel, Atlantis, Sahara, Jamaica, Madagaskar og Japan – med både klær og musikk inspirert av de ulike stedene.

Hele forstillingen bar preg av stor variasjon – også i alder. Daglig leder for Indre Østfold Dans og Ballett, Rigmor Larsen, bekrefter at de har mange ulike aldersgrupper på skolen.

– Vi har barn helt ned i fireårsalderen. Deretter har vi elever i alle aldre, helt opp til voksne folk, sier hun.

Larsen forteller at danseskolen – som er regionens største – opplever stor pågang for tiden.

ULIKE ALDRE: Barn helt ned til fire år deltok i elevforestillingen.

ULIKE ALDRE: Barn helt ned til fire år deltok i elevforestillingen.

– Vi utvider stadig vekk. Nå har vi ni danselærere her med ulike stilarter, åtte damer og en mann. Vi synes det er moro at dans er såpass populært og det er bare å melde seg på hvis flere er interessert. Vi har plass, forteller danselederen.

Hun opplyser at de har elever fra hele Østfold og Töcksfors.

Ingen sceneskrekk

Blant elevene som var i aksjon i helgen var Kaisa Bodal (8) fra Eidsberg. Hun danset en egen Norge/Sverige dans foran de mange frammøtte.

– Jeg har vært med på slike forstillinger to ganger i året siden jeg var fem år. Det er moro å danse foran så mange, selv om jeg gruer meg litt noen ganger, forteller hun.

Åtteåringen forteller at hun liker å opptre, også utenfor danseskolen.

– Jeg står som oftest forrest på scenen når det er skuespill på skolen også, smiler hun.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken