Har du en drøm om å stå på scenen og underholde i Askim kulturhus? Nå har du muligheten

KULTURHUSETS DAG: Frank Tangen og Mette Killingmoe er strålende fornøyd med programmet til Kulturhusetsdag.

KULTURHUSETS DAG: Frank Tangen og Mette Killingmoe er strålende fornøyd med programmet til Kulturhusetsdag. Foto:

Askim Kulturhus inviterer til en dag fylt med gratis kulturopplevelser.

DEL

Medlemsorganisasjonen Norske Kulturhus, med 130 medlemmer, fyller 25 år. Det markeres på kulturhus over hele landet. Du har antakelig hørt om den store kinodagen, nå arrangeres kulturhusdagen. På Askim Kulturhus har daglig leder Mette Killingmoe valgt en folkelig vri på markeringen.

– Det vil fra i år bli arrangert «Kulturhusdagen» den første lørdagen i september hvert år. Vi har valgt en lokal vri. Det vil bli kultur hele dagen fra 12.00 til 24.00 om natten. Arrangementet er gratis for publikum, forklarer Killingmoe.

– På scenen står lokale artister fra hele Indre Østfold, samt opptredener fra kor, innslag fra kulturskolen og musikklinja på videregående skole.

Åpen mikrofon

Frank Tangen er med på å arrangere dagen. I tillegg til å styre lyden vil Tangen ha en guidet tur gjennom kulturhuset, her vil han vise frem alle kulturhusets kriker og kroker. Tangen har også fått inn en post på plakaten han har ønsket seg lenge.

– I tillegg til jazz, klassisk time og kor vil det være åpen mikrofon for både voksne og barn. Det å ha en åpen mikrofon har blitt min kjepphest, det er en fin måte å engasjere folk på. Om man sitter hjemme og brenner inne med å få vist seg frem er dette en ypperlig mulighet. Gi gjerne beskjed på forhånd hva du ønsker å vise frem. Men om man sitter i salen og føler for å opptre enten med stemmen, fiolin eller klarinett er man velkommen, stråler Tangen.

– Det er første gang vi har åpen mikrofon. Jeg gleder meg veldig til å se alle de flinke talentene vi har i distriktet, sier Killingmoe.

Folk kan komme og gå

Mette Killingmoe forteller at kulturhuset hadde suksess med et lignende arrangement da bygget i fjor fylte 80 år.

– Folk kan komme og gå akkurat som man selv ønsker. Arrangementet er helt gratis. Alle er velkommen. Dette er en fin mulighet for dem som ikke pleier å besøke oss, og komme innom, og se hva vi har å by på, påpeker Killingmoe.

– Dagen skal vise frem det kulturelle mangfoldet vi har i distriktet. Det hele avsluttes med konsert for de voksne når Lucky Bastards går på scenen, og runder av dagen.

Tangen og Killingmoe røper at det blir en avduking av en overraskelse i Kulturhusparken.

– Vi vil oppfordre folk til å ta seg en tur i «Stillerommet» utenfor kulturhuset ved 17.30-tiden, sier de lurt.

Artikkeltags