Askim IF vil prøve noe nytt – vil arrangere mosjonsløp på 17. mai

ET AKTIVT MOSJONSÅR: Askim IF friidrettsgruppe har mange tilbud denne sesongen. Blant annet blir Linnatrimmen, Askimløpet, Glavamila, Vamma opp, Sparebanklekene og Tinestafetten. 															        ARKIVFOTO: John Nyman

ET AKTIVT MOSJONSÅR: Askim IF friidrettsgruppe har mange tilbud denne sesongen. Blant annet blir Linnatrimmen, Askimløpet, Glavamila, Vamma opp, Sparebanklekene og Tinestafetten. ARKIVFOTO: John Nyman

Artikkelen er over 2 år gammel

Fortsatt er det vinterlig ute, men snart er det vår og klart for mosjonsløpene. I år blir det muligheter for trim i Askim både 17. mai, Kristi himmelfartsdag og 1. mai.

DEL

ASKIM: Askim IF friidrettsgruppe har satt opp sin terminliste for sesongen, både hva gjelder mosjonsløp og banestevner. Den inneholder hele 20 torsdagsutgaver av Linnatrimmen som starter opp 19. april. De siste årene har trimmen blitt arrangert også på Kristi himmelfartsdag, og deltakelsen har vært brukbar.

Denne dagen faller på 10. mai i år. Uka etter er det 17. mai. Også da blir det muligheter for å trimme på Solbergfosslinna, hvor distansene er to og fem kilometer.

– Vi synes det er greit å arrangere på disse dagene også. Så lenge vi har funksjonærer som er hjemme og kan ordne med tidtaking, er det ikke noe problem. Vi håper derfor at noen trenger å trimme av seg litt kaker og pølser på ettermiddagen på 17. mai. Spennende å se hvordan oppslutningen blir, sier Lasse Jensen i friidrettsgruppa.

LES OGSÅ: Nå er årets ferieaktiviteter for barn og unge klare

Askimløpet 1. mai

Etter noen år hvor deltakelsen var laber i Askimløpet, ble det en suksess i fjor da løpet ble arrangert 1. mai:

– Ingen grunn til å endre på datoen etter fjorårets løp hvor det var med 179 deltakere. Vi var heldige med været, noe vi selvsagt håper å være i år også. Som vanlig blir det god premiering med medaljer til alle samt gavepremier som vi trekker ut på startnummer. Dessuten er løpet langt rimeligere å være med på enn de store løpene. Husk også at vi har eget barneløp. Det gjelder også i Glavamila 5. september. Dette blir faktisk 40. gang Glavamila arrangeres. Askimløpet er for øvrig fire kilometer, mens Glavamila er seks kilometer. Overkommelig for de fleste, og tempoet styrer man jo selv, påpeker Jensen.

LES OGSÅ: Petter Solberg (43): – Jeg blir ikke yngre, jeg må få opp farten litt

Vammabakken opp

I oktober 2013 forsøkte friidrettsgruppa seg med et løp som het Vammabakken opp. Selv i strålende vær var deltakelsen skuffende:

(Saken fortsetter under bildet)

MYE Å GJØRE: Lasse Jensen og Askim IF friidrett har mange arrangementer i 2018.

MYE Å GJØRE: Lasse Jensen og Askim IF friidrett har mange arrangementer i 2018. Foto:

– Det var veldig skuffende da. Gruppa satt igjen med 100 flotte glasspremier hvor årstallet var gravert inn. Jeg kom på tanken om at det 3-tallet kunne graveres om til et 8-tall. Dermed har vi nå 100 premier med 2018 gravert inn. Håper derfor på 100 deltakere i dette løpet som blir arrangert søndag 3. juni. I den første utgaven startet vi på andre siden av Vamma kraftstasjon, men i og med arbeidene som pågår der, vil hele løpet foregå på Askim-siden. Meningen er å løpe fra bunn og opp i den lengste runden. Så bærer det ned, før man tar den bratte bakken opp til mål. Vil tro at distansen blir cirka 2,5 kilometer, informerer Jensen.

LES OGSÅ: Anine (17) jubler for NM-gull – gir hesten og treneren noe av æren

Tinestafetten

Sesongstart for stevnene i Askim blir 14. april med kretsmesterskap i terrengløp. Deretter skal friidrettsgruppa arrangere Tinestafetten for skolene i distriktet tirsdag 8. mai.

– I fjor fikk vi snøfall på morgenen til Tinestafetten, noe som ga oss en del problemer på morgenen. Vi satser på at det ikke blir snø to år på rad. Det er for øvrig 25. gang at Tinestafetten arrangeres i år. 13. mai arrangerer vi de tradisjonelle Sparebanklekene på stadion. I august har vi vårt årlige karusellstevne for barn, og i september avrunder vi med klubbmesterskap. Med andre ord en innholdsrik sesong, avrunder Jensen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken