Gå til sidens hovedinnhold

Askim ga Spydeberg en hjelpende hånd – men naboklubben tok den ikke

Artikkelen er over 1 år gammel

SPYDEBERG: Fredag slo Askim FK overraskende Tistedalen 2-1 på bortebane i 5. divisjon. Dermed kunne Spydeberg med seier over Greåker mandag kveld ta over andreplassen, som gir direkte opprykk, fra Tistedalen. Men etter en god periode med sju poeng på de siste tre kampene, ble det en nedtur hjemme på Spydeberg stadion. Sarpingene kunne reise hjem med alle tre poengene etter å ha vunnet 0-1. Scoringen kom på overtid i første omgang. På en corner fikk Theodor Stang stå upresset på bakerste stolpe og headet Greåker opp i ledelse. Spydeberg prøvde å svare i andre omgang og mobiliserte på slutten. Nærmest mål var Patrik Pauer som stusset et frispark mot mål. Greåker-keeperen fikk imidlertid en hånd på den og fikk fistet den i tverrliggeren og over.

LES OGSÅ: Ørje vant stort – sikret seg kvalikplassen foran Mysen/HIL

– Lugger i slitne bein

– Det buttet framover i dag, uten at jeg klarer å sette fingeren på hvorfor. Vi hadde for så vidt bra innsats og trøkk, men samtidig føler jeg at Greåker ville mer enn oss. Og sånn burde det ikke være i den situasjonen vi er i, sukker Spydeberg-trener Christian T. Eriksen, som innrømmer at det er mange slitne bein i Spydeberg-leiren om dagen. Det på grunn av en lang sesong og ikke minst et tett kampprogram i det siste.

– Det lugger litt i slitne bein nå, men det gjør det sikkert for de andre lagene også, mener Eriksen.

(Saken fortsetter under bildet)

Når to kamper gjenstår, skiller det to poeng i favør Tistedalen. Spydeberg møter HSV (Hølen, Son, Vestby) allerede på fredag. Tistedalen skal ut mot Sprint/Jeløy II søndag. Så møtes Spydeberg og Tistedalen i siste serierunde torsdag 24. oktober.

– Egentlig har vi ikke pratet så mye om opprykk. Vi har vært mest opptatt av å ta en kamp av gangen. Få en fin avslutning på sesongen. Vi hadde jo en fantastisk god vårsesong. I høst har det buttet litt mer, men jeg synes vi har klart å snu trenden. Så får vi se hvordan det går til slutt, sier Eriksen, som innrømmer at det hadde vært moro om det sto litt på spill i siste serierunde.

– Klart det hadde vært artig å ha noe å spille for i siste kamp. Men da må vi gjøre jobben mot HSV først, mener han.

Trø/Bå med utvisning og tap

Trøgstad/Båstad var også i aksjon mandag kveld i 5. divisjon. Laget møtte sterke Skogstrand borte. Fredrikstad-laget ledet 1-0 til pause. Bedre ble det ikke av at midtstopper Marius Moberg fikk sitt andre gule kort, og dermed rødt, halvveis ut i den andre omgang. Men med ti mann klarte likevel Trøgstad/Båstad å utlikne. Gjermund Fimland sørget for det. Dessverre for de gule og blå avgjorde Skogstrands spillende trener, Dino Mulac, oppgjøret med sin 2-1-scoring i det siste spilleminutt av kampen.

Spydeberg: Martin Løken, Jørgen Wik, Mats Fosslie, Andreas Midtbø, Sveinn Ingi Astvaldsson, Jonas Kolsvik, Henrik T. Eriksen, Patrik Pauer, Jonas Bråten, Thomas Bøhren, Christoffer Aanerød, Mathias Fjeld, Frederik Graakjær, Geir Dalhus, Christer Kjærbu, Truls Bråten.

Trøgstad/Båstad: Stian Filtvedt, Mirza Basic, Sebastian Eidsaune, Marius Moberg, Henning Bergskaug, Gjermund Fimland, Mathias Johannessen, Granit Hoxha, Eivind Skughei, David Kjær Pedersen, Peder Wøien.

Kommentarer til denne saken