Gå til sidens hovedinnhold

Da alle Vålerenga-keeperne var syke fikk guttelagstrener Kamil (30) sjansen på A-laget

Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: Askimingen Kamil Rylka er keepertrener for aldersbestemte lag i Vålerenga, og har ansvaret for alle keeperne født mellom 2001 og 2009. Han la egentlig opp som keeper for to år siden, etter flere perioder i Askim FK. Som spiller har Rylka også vært innom Ullensaker/Kisa og Eidsvold Turn tidligere.

Under fredagens treningskamp mot Strømmen var alle Vålerengas tre målvakter ute med sykdom. I stedet for å bruke en juniorkeeper ble Rylka foretrukket mellom stengene. Kampen endte 3-2 til Vålerenga i Vallhall.

– Jeg har trent med A-laget i det siste, og trenerne mente jeg var god nok. Det var ganske morsomt å spille kamp igjen etter to år, sier Rylka.

LES OGSÅ: Askim FK vil spille som Chelsea

Én av eliteserielagets tre keepere er ute i lengre tid med kyssesyke. Dermed stepper den spreke keepertreneren inn som fast innslag på VIF-treningene, for å avlaste de to andre målvaktene.

– Fysisk er jeg i ganske dårlig form, men det å stå i mål er som å sykle. Du glemmer det aldri. Jeg hadde litt problemer med å beregne avstander i begynnelsen av kampen, men det kom seg etter hvert, forklarer Rylka.

Ifølge rapportene vartet han også opp med et par gode redninger i første omgang. Selv var han godt fornøyd med å slå Strømmen. Han har spilt én kamp i 1. divisjon for Ull/Kisa. Den gangen ble det uavgjort mot Strømmen.

– Derfor var det godt å få seieren denne gang, sier Rylka med et smil.

VIF-troppen drar til La Manga på mandag, men det blir mest sannsynlig uten askimingen.

Les også

Mia (15) fikk sin landslagsdebut i storseier over Italia

 

Kommentarer til denne saken