Arrangerte ungdomsjam, men ingen dukket opp

IKKE FOLKSOMT PÅ FOLK: Torsdag kom det ingen på ungdomsjammen på Folk Kultutkafé. Ingalill Bergbråten håper på flere neste gang.

IKKE FOLKSOMT PÅ FOLK: Torsdag kom det ingen på ungdomsjammen på Folk Kultutkafé. Ingalill Bergbråten håper på flere neste gang. Foto:

Torsdag arrangerte Folk Kulturkafé i Mysen ungdomsjam, men ingen kom dit. Ingalill Bergbråten vet hvorfor.

DEL

Den siste torsdagen hver måned mellom klokka 18 og 21 arrangeres ungdomsjam på puben. Det ble arrangert for første gang i fjor våres, og torsdag var det igjen duket for musikk og dans. Men ingen dukket opp.

– Hva tror du er årsaken til at det ikke kom noen?

– Det er rett og slett fordi vi prøvde å avlyse det. Vi gjorde ikke noe ut av det fordi interessen på forhånd var så liten. Også tror jeg vi har markedsført oss for dårlig, sier Ingalill Bergbråten (51) fra Mysen, som er en av de frivillige initiativtakerne på Folk Kulturkafé i Mysen.

Torsdag var første gang de arrangerte ungdomsjammen siden korona-restriksjonene på arrangementer trådte i kraft.

Hvorfor arrangerer dere ungdomsjam?

– Det er for å gi et tilbud utenom kulturskolen og idretten. Vi fikk 30 tusen fra sparebankstiftelsen til å bruke på instrumenter. Så ungdommene synger og spiller selv. Vi har en gjeng med gutter i 20 åra som pleier å spille her, forklarer Bergbråten.

Videre forteller hun at arrangementet er alkoholfritt, og at det alltid vil være en ansvarlig voksen fra Folk Kulturkafé tilstede.

Hvor mange som har vært på ungdomsjammen tidligere har variert.

– Vanligvis har det vært rundt 5-10 personer. Vi har også fått besøk fra de på asylmottaket, og det er kjempemorsomt. Da pleier det å være mellom 20 og 30 personer. Da blir det fullt hus med sang, musikk og dans fra alle verdens hjørner, forteller Bergbråten.

Hun forteller at de serverer brus og pizza fra Mysen Pizzeria og Kebab til en rimelig pris, til ungdommene som kommer på jammen.

Hvem er velkomne hit?

– Alle er velkomne, så lenge de er edru og ordentlig så er det helt i orden å komme. Vi ønsker helst unge når det er ungdomsjam da, avslutter Bergbråten som håper at det kommer flere ungdommer neste gang de arrangerer ungdomsjam, 25. juni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken