Det er første gang fagforeningen deler ut en slik pris og tradisjonen skal føres videre. Kommunene Marker og Skiptvet er også med.

– Det er veldig stas å bli nominert, og godt å få anerkjennelse for den jobben man gjør, sier Nilsen.

Benedicte Sørli Igletjern fra fagforbundet dukket opp med marsipankake til Nora mens hun var på jobb. Vi treffer dem i Løkenenga bokollektiv der Nora har praksis for tiden.

– Hvorfor har dere en slik pris?

– Vi ønsker å sette pris på de flinke lærlingene vi har, mange av våre lærlinger er jo fagorganisert. Nora var den som fikk flest nominasjoner i år, sier Igletjern.

Det var to tidligere kolleger av Nora som hadde nominert henne. Kollegene beskriver henne som en positiv jente og en med stor interesse for pasientene, og for å tilegne seg kunnskap og lærdom.

– Makan til en herlig jente som gir 110 prosent av seg selv, det skal man lete lenge etter. Da hun var hos oss første del av lærlingetiden, ble hun fort trygg på seg selv og viste umiddelbart interesse for yrket. Hun har vært lærevillig og gitt av seg selv siden fra dag en. Hun utstråler en trygghet og personlighet blant kolleger og pasienter som er helt unik, sier Monika Eriksen helsefagarbeider fra Grinitun.

Funnet drømmejobben

Da Nora skulle begynne på videregående, falt valget på helse- og oppvekst.

– Da jeg gikk helse- og oppvekst på videregående, fant jeg mer og mer ut at jeg ville jobbe med mennesker. Da jeg hadde praksis på sykehjem, falt jeg veldig for det, sier Nilsen

Nora synes at perioden har vært spennende og lærerikt, videre planlegger hun å utdanne seg til sykepleier.

– Jeg er veldig glad i å jobbe med eldre. Jeg føler at jeg har funnet drømmejobben. Planen er å utdanne seg videre, men jeg vil helst jobbe som sykepleier på sykehjem.

– Det er det ikke mange som vil. Det kan være vanskelig med rekruttering i forhold til sykepleiere i kommunen, legger Benedicte Sørli Igletjern fra Fagforbundet til.

Nora ser fram til resten av perioden som lærling.

– Gjennom lærlingtiden har jeg vært utplassert på blant annet skjermet demensavdeling, somatisk avdeling og nå bokollektiv. Siste resten av tiden skal jeg jobbe i hjemmesykepleien. Jeg ser veldig frem til å jobbe der, jeg liker jo at det skjer noe, sier Nilsen.