Tvillingsøstrene Mille og Mina som kun ble 16 år gamle begraves fra Askim kirke klokken 10.30.

Fra klokken 11.30 til klokken 16.30 vil helsestasjonen ha et tilbud for ungdom i sine lokaler på rådhuset.

– Helsestasjon for ungdom vil holde åpent for ungdom som har behov for samtale i etterkant av begravelsen i forbindelse med den tragiske hendelsen i Spydeberg, opplyser kommunen.

Helsestasjon for ungdom holdt også oppe i dagene etter at dødsfallet til Mille og Mina ble kjent.

– At vi åpnet helsestasjonen handlet om å skape et rom for å ivareta følelsene til ungdommene etter en slik dypt tragisk sjokkhendelse. Da hadde vi ansatte tilgjengelige som snakket med ungdommene og som var til stede. Det er ikke noen oppskrift på hvordan man reagerer etter å ha mistet noen, det kan være veldig individuelt, men vi imøtekommer de behovene som er. Jeg tror det var fint for ungdommene å møtes. Da kan berørte og innbyggere ivareta hverandre og få muligheten til å dele minner og dele sorger. Det er viktig å være sammen om det, sa enhetsleder Gunvor Halstvedt i familiesentralen ved Indre Østfold kommune til Smaalenenes Avis da.

LES OGSÅ: Biskopens råd når noen sørger: – Ikke vær redd for å spørre om hvordan det går

Drop-in-sorggruppe

Snart vil det også være muligheter for ungdom i Indre Østfold å prate ut i sorggrupper.

– Dette er noe vi har tenkt lenge på å starte opp. Sorggruppen for ungdom blir et drop-in-tilbud, men vi blir veldig glad om ungdom blir med på dette fast. Her kan man prate sammen og lytte til hverandre, uten at det er noe krav om at man sier noe. Det vil også være muligheten for å snakke om andre hverdagslige ting som skolen, fotball, bil, jakt eller det ungdom er opptatt av, ikke bare triste ting, forteller Solveig Tjernæs Vormeland, leder ved Sorg og omsorg i Indre Østfold som er en livssynsåpen organisasjon.

Det er de som arrangerer sorggruppene i Indre Østfold. Fra før av har Sorg og omsorg et tilbud på fast basis for voksne mennesker.

– Da er det for eksempel mennesker som har mistet en livsledsager, samboer eller ektefelle. Det kan også være foreldre som har mistet barnet sitt, eller unge voksne som har mistet foreldrene sine. Dette er et tilbud for de som ønsker det og vi vet at dette har hjulpet mennesker til å komme seg videre. At vi nå starter en gruppe rettet mot ungdom skjer i forbindelse med at det har vært en del dødsfall den siste tiden hvor de etterlatte er relativt unge, forteller Vormeland.

Sorggruppe for ungdom

Sorggruppe er et samtaletilbud og møteplass for de som har mistet en av sine nærmeste.

Sorggruppen for ungdom er for ungdom fra ungdomsskolealder og oppover.

Gruppen er livssynsåpen og vil ledes av Sigmund Nakkim og Solveig Tjernæs Vormeland.

Møtene i sorggruppen for ungdom vil være fra klokken 20.00 til 21.30 i Storgata 17, Mysen menighetshus Betania og følgende datoer for sorggruppen er satt opp:

  • 2. februar.
  • 16. februar.
  • 16. mars.
  • 13. april.
  • 11. mai.
  • 8. juni.

Kilder: Sorg og omsorg i Indre Østfold.

Bestevenninnene til de omkomne tvillingsøstrene: – De var verdens søteste

Samlet i sorg etter tapet av Susanne (33): – Hun var tvers igjennom god

Kjørte minnekortesje for å hedre bilinteresserte Susanne (33): – For meg har hun alltid vært et forbilde