Andrea Berg (15) fra Spydeberg og Karina Pririsa Lundsrud (17) fra Hærland har ansvaret med å arrangere åpen hall. Med seg i arrangørstaben har de 11 andre spillere fra Askim Volleyballklubb. Det er Norges Volleyballforbund som sammen med Bufdir deler ut midler til de 22 klubbene som har fått lov til å arrangere åpen hall.

– Det er for ungdomsskoleelever. Det vil bli ulike aktiviteter knyttet til volleyball, sier jentene.

– Godt samhold

Karina spiller på jenter 17-laget og har spilt volleyball i fire år, mens Andrea spiller på jenter15 laget og har spilt i to år. De er stadig med på cuper og mesterskap, og konkurrerer omtrent én gang i måneden.

– Mitt beste minne fra volleyball var under NM da Kolbotn og Oslo heia på oss, og vi vant den kampen. De ble også med i heiaringen etterpå, forteller Andrea.

– Jeg synes hver trening er bra. Jeg gleder meg til trening hver dag, smiler Karina.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Samholdet på laget og i sporten trekker de fram som det beste med volleyball.

– Det er lett å bli kjent med folk på laget. Det skaper godt samhold, sier Andrea.

– Det er gøy å få til ting, legger Karina til.

Hva er åpen hall?

  • Åpen hall er et prosjekt for og med ungdom. Gjennom prosjektet ønsker man å motivere og utdanne ungdom til å si ja til å skape aktivitet for seg selv og andre.
  • Ungdommenes ledererfaring utvikles rundt gjennomføringen av Åpen hall.
  • Ungdommer som deltar i prosjektet vil først gjennomføre NVBFs kurs «Åpen hall». I kurset får man en grunnleggende innføring i hvordan man arrangerer Åpen hall, samt hva det betyr å være en leder.
  • Både funksjonsfriske ungdommer og ungdommer med nedsatt funksjonsevne blir invitert til å delta på Åpen hall.

Kilde: volleyball.no

Utfordrende

Åpen hall går ut på å la unge prøve ut ledelse, og få de til å oppnå mestring. De 22 lagene som er valgt ut av Norges Volleyballforbund får inntil 50 tusen kroner til å arrangere åpen hall, som skal gjennomføres minst åtte ganger. I Askim arrangeres dette på fredag for første gang og de skal arrangere det åtte ganger fram til mars.

– Hvis du ikke har noe bedre å gjøre kan du komme innom, oppfordrer Karina.

Det er flere komiteer som har ulike ansvarsområder, hvor 11 unge spillere fra Askim Volleyballklubb bidrar.

– Hva har vært mest utfordrende?

– Å ikke få konkrete tilbakemeldinger hvis vi har lurt på noe, sier Andrea, men legger til at de har fått god hjelp og vært nødt til å finne ut noe på egen hånd.