SILVERSTONE: Denne helgen er det EM-åpning i rallycross på den legendariske formel 1-banen Silverstone i England. På plass er Thomas Bryntesson – NMK Trøgstad-føreren som i 2017 tok EM-sølv og som ble nummer fire i fjor. De to siste sesongene har han kjørt en Ford Fiesta ST for det svenske teamet JC Raceteknik. Lenge var det uvisst om han fikk på plass nok midler denne sesongen til å fortsette satsingen, men i 12. time løste det seg. Nå drifter han sitt eget team, TBRX, med et budsjett på rundt 1,5 millioner kroner.

Mye jobbing

– De to siste sesongene har jeg bare kommet og satt meg inn i bilen og kjørt. Nå har det vært mye mer jobbing. Det har gått i ett. Først halv tolv mandag kveld var motoren renovert og dekoren lag på bilen. Tirsdag formiddag gikk bilen til England. Vi har også jobbet hardt for å få den nye traileren klar. Den hadde konferanserom og plass til fire biler før. Nå har ombygd og fått kjøkken, bad og soverom, forteller 23-åringen, og takker for støtten.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Det er mange som har stått på for meg. Uten dem hadde det ikke blitt kjøring. Så jeg er utrolig takknemlig for alle som har hjulpet meg.

Til Silverstone reiser han med en stab på 12 personer.

– Noen av disse var med da jeg kjørte Supercar Lite i 2016, mens noen nye har kommet til. I tillegg har vi et samarbeid med Team Marklund om support underveis på løp, forklarer han. 

LES OGSÅ: Disse fem barna har dannet sitt eget team – vil gjerne ha med flere

Byttet bil

Etter å ha kjørt en Ford Fiesta ST de siste to sesongene, skal han denne gangen kjøre en Volkswagen Polo Supercar. Den er kjøpt av Anton Marklund. Svensken, som i 2017 ble europamester, kjørte bilen senest i 2018-sesongen.

– Jeg har vært på test med bilen et par ganger. Selv om det er mange bra biler på startstreken, så er det helt klart en bil det er mulig å vinne med. Det er en fin og lettkjørt bil. Det jeg er spent på er startene. Når jeg er oppe i fart, er jeg sikker på at jeg kan være med å kjempe med de beste bilene og førerne, mener Töcksfors-gutten, som kjører for NMK Trøgstad og Norge, har kjæreste fra Trøgstad og mamma fra Trømborg.

– Jeg setter meg alltid i bilen med mål om å vinne. Samtidig er dette det første løpet. Alt er nytt og vi har mye å lære. Derfor skal vi ikke forvente altfor mye i første løp. Jeg tenker at det er viktig å få med seg flest mulige poeng i helgen, så vi henger med i EM, forklarer han.

EM består av seks runder. De to neste løpene etter helgens runde på Silverstone blir sesongens høydepunkter for Bryntesson. Da går VM- og EM-rundene på Hell i Norge (15. juni) og Höljes i Sverige (6. juli).

– Begge løpene blir å regne som hjemmebane for meg. Da kommer både familie, venner og sponsorer hit. Så de to rundene gleder meg ekstra til, smiler Thomas Bryntesson.

LES OGSÅ: Gudfaren heter Petter Solberg – nå tar Filip (9) opp arven