I april vant klasse 9C ved Grøtvedt skole finalen i kunnskapskonkurransen 5 rette. Premien var 10.000 kroner som skulle deles med resten av klassen.

Kriget mot hverandre

Flertallet i klassen valgte paintball – hvor deltakerne skyter på hverandre med paintballmarkører.

Tirsdag gikk dermed turen til paintballbanen i Degernes hvor frivillige fra Indre Østfold Paintballklubb hjalp til. Alle som skulle innenfor sikkerhetsnettet rundt banen, måtte ha beskyttelse foran øynene. Faren for å bli truffet var overhengende.

På paintballspråket brukes ikke ordet gevær. Markør heter det. En markør er ladet med en ball. Når en motstander er truffet, sprekker ballen og hun eller han får en stor malingsflekk på seg – og er dermed slått ut. Malingen inneholder gelatin, er vannoppløselig og helt ufarlig. Som nybegynnere fikk elevene markører med ammunisjon som gikk 30 meter i sekundet. Det skulle ikke gjøre særlig vondt å bli truffet. Men noen jamret seg. Det sved skikkelig. Andre kjente ingenting.

– Skikkelig gøy

Alle de 24 elevene i klassen var med. Kontaktlærer Trond Winther måtte også kaste seg inn i en av kampene. Engasjementet var så stort at matpausen ble utsatt og utsatt.

– Spise kan vi gjøre ellers, sa elevene.

Trolig ble det en del blåmerker i klasse 9C i går. Til helgen skal både lærere, elever og foreldre avslutte skoleåret med telttur på Hvaler. Da blir trolig det største blåmerket kåret. Samtidig får laget som vant paintballkampen i går, en liten påskjønnelse.

Stian Stenseth, leder i Indre Østfold Paintballklubb, sier banen i Degernes er åpen for publikum på søndager. Utover det har klubben mange henvendelser om utleie.

– Det sper godt på i en slunken klubbkasse, sier han.

Til høsten får nye elever og lag sjansen til å delta i kunnskapskonkurransen og stikke av med premien på 10.000 kroner. Bodil Løken, markedssjef opplag i Smaalenenes Avis, sier hun er overveldet og imponert over bredden i elevenes kunnskaper. Hun håper mange skoler takker ja til invitasjon og håper publikum kjenner sin besøkelsestid når et nytt og avgjørende kunnskapsslag står i kulturhuset våren 2014.