10. klasse ved Steinerskolen i Askim er en av mange skoler og klasser som har hevet seg på kunnskapskonkurransen 5 rette i regi av Smaalenenes Avis. Konkurransen retter seg mot ungdomsskoleelever i 8. - 10. klasse.

Må lese for å svare

– Det går greit, jeg synes spørsmålene i det siste har vært ganske lette, lyder det kjapt fra Sigurd Haug (15) når han får spørsmål om hva han synes om 5 rette.

Hver mandag morgen mottar læreren til klassen hans ukens spørsmål. Hver klasse er delt opp i grupper på tre til fem elever.

Verken Sigurd eller klassekameratene Magnus Thomassen (15) og Mads Jørgen Thorsteinsen (15) har hatt for vane å lese mye i lokalavisen, men erkjenner at det har blitt en nødvendighet nå.

– Spørsmålene som handler om nasjonale og internasjonale ting plukker man jo opp informasjon om på radio, tv og alle andre steder, men for å svare på spørsmålene som handler om lokale nyheter må vi ha lest Smaalenenes Avis. Så det er de vanskeligste spørsmålene, sier Sigurd.

Sjekker sport

– Har dere blitt mer interessert i lokalavisen etter å ha blitt med i konkurransen?

– Jeg tror ikke det, sier Mads Jørgen.

– Det hender jeg leter etter ting for å se etter kjente. Spesielt hvis det er idrettsting, sier Sigurd Haug, som selv er aktiv innen friidrett.

10. klassingene ved Steinerskolen vil selvsagt gjerne vinne hele konkurransen og er innstilt på å skjerpe lokalkunnskapen.

– Det er klart, sier de tre guttene.

Og skal man dømme etter resultatlistene er ikke det noen umulighet å vinne.

Steinerskole-lagene 4some, Biebers og G9 er inne på topp 10 på listen for runde 5. Både Biebers og G9 er også inne blant de 20 beste på sammenlagtlisten.