Etter fire og en halv måned med ukentlige spørsmål, har Lag 3 ved Løken ungdomsskole vunnet innledende runde i kunnskapskonkurransen 5 rette. Sammen med de fem lagene som ligger på plassene etter dem, går de til finalen i kulturhuset 16. april.

– Da skal vi vinne, sier Hedda Hoel, Karoline Westgaard og Anneli Torper bestemt.

Med seg på laget har de også Joachim Skahjem og Simen Røed.

Skolekamp i Indre Østfold

Det er Smaalenenes Avis som har kjøpt inn konseptet – som igjen er tilpasset Indre Østfold. Alle ungdomsskoler i regionen er invitert med i konkurransen. Flere av skolene har stilt med mang lag.

Det er tre seierssikre jenter som møter lokalavisen til et intervju.

– Vi skal vinne, sier de skråsikkert.

Elevene som deltar i konkurransen, får spørsmål innen fem kategorier; lokale nyheter, kultur, sport, nasjonale og internasjonale nyheter.

– Hvilken kategori vil dere helst ha spørsmål fra?

– Innenrikssaker. Gutta foretrekker nok sport. Vi utfyller hverandre. Noen hører på radio, andre ser nyheter på tv, mens flere leser lokalavisen, forteller jentene.

Kontaktlærer Line Braset sier det er en oppegående gjeng elever med et høyt konkurranseinstinkt hun underviser.

– De får til det meste, sier hun.

Kan vinne 10.000 kroner

Så gjenstår det å se om Lag 3 får til en seier i Askim kulturhus 16- april. Kanskje hjelper det litt at Hedda Hoel har bursdag nettopp den dagen.

– Er dere nervøse?

– Nei. Egentlig ikke, sier de.

Det er altså i kulturhuset det endelige kunnskapsslaget står. De tre beste av de seks lagene går videre til en finale. Deretter kåres en vinner. Første premie er 10.000 kroner, mens andre og tredje premie er henholdsvis 5.000 og 2.500 kroner.

Lag 3 har allerede bestemt hva deres premie skal gå til dersom de vinner. Polentur for hele klassen. Bodil Løken, markedssjef for opplag i Smaalenenes Avis, oppfordrer alle til å møte opp i kulturhuset denne kvelden. I pausen kan nemlig foreldre, besteforeldre, søsken, lærere, medelever og øvrig publikum selv få testet sine kunnskaper.