Stort sett hver fredag har elever fra alle de påmeldte lagene i kunnskapskonkurransen «5 rette» svart på spørsmål som knytter seg til nyhetsbildet. De har vært nødt til å ha oversikt over både nasjonale, internasjonale og lokale nyheter, i tillegg til sport, for å klare å besvare alle spørsmålene.

Underveis i konkurransen har lagene kunnet følge utviklingen og stillingen i konkurransen på smaalenene.no. Nå er de seks beste lagene plukket til å delta i en live quizfinale i Askim kulturhus tirsdag.

Kamp mellom skolene

Disse er lag 1 fra 10B på Grøtvedt ungdomsskole, Smash fra 9C på Grøtvedt ungdomsskole, Bezzerwisserne fra 9A på Trøgstad ungdomsskole, lag 1 fra 9B på Trøgstad ungdomsskole, lag 3 fra 9B på Løken ungdomsskole og G9 fra 10. klasse på Steinerskolen Indre Østfold.

– Vi satser på et fullsatt kulturhus denne dagen, og at lagene får med seg lærere, medelever, foreldre, besteforeldre og venner i salen, sier markedssjef opplag i Smaalenenes Avis, Bodil Løken. De seks lagene skal først gjennom en delfinale, før de tre beste her går videre til en superfinale, hvor det skal kjempes om førstepremien: 10.000 kroner til det vinnende lagets klassekasse. – Vi vil også engasjere publikum med en egen quiz for dem i pausen, med flotte premier, fortsetter Løken.

Dreven quizmaster

Finalen vil foregå med lærer, tidligere quizmaster og lokalmusiker Vidar Unnerud som konferansier.

Unnerud har lang fartstid på quizfronten, og var blant annet initiativtaker til å starte opp pubquiz i Indre Østfold. Han har tidligere ledet konkurranser på både gamle Ludium og Snacken. Bodil Løken håper elevene synes det er morsomt og interessant å delta i en slik konkurranse. – Men jeg skal heller ikke legge skjul på at jeg ønsker at de skal bli bevisste på nyheter fra lokalmiljøet sitt. Vi vil at unge skal følge med i nyhetsbildet, og lese lokalavisen, sier hun. Det ligger an til knallhard kamp både innad og mellom skolene under tirsdagens finale.