Gjennom høsten 2013 og våren 2014 har 199 lag konkurrert om en finaleplass i lokalavisens kunnskapskonkkuranse «5 rette». Torsdag skal de seks finalelagene vise hva de kan fra scenen i Askim Kulturhus.

Favoritten er sport

Deltakerne på laget fra klasse 10A på Eidsberg ungdomsskole forbereder seg så godt de kan.

– Det blir en del lesing om dagen, og vi prøver å komme gjennom det meste, sier Idun Marie Schjenken. Hun får bifallende nikk fra de andre på laget.

På spørsmål om de har gitt hverandre spesialfelt innen nyhetsbildet, rister de på hodet.

– Men vi regner oss som ganske gode på sport, sier Rikke Vedahl, mens de fire er ganske enige om at kultur ikke er deres sterke side.

Den innledende konkurransen har gått over 21 uker og ble avsluttet uka før påske. Ansvarlig lærer Runar Kasbo er fornøyd med gjennomføringen av konkurransen.

– Det har vært enkelt for oss å være med, og også det tekniske har fungert helt fint under de innledende rundene, kan han fortelle.

Spennende besøk

Windsurferen fra Tomter, Oda Johanne Stokstad Brødholt, kommer for å fortelle om et spennende liv som tar henne til bølger over hele verden.

Kvelden blir ledet av Håvard Lippestad og finalelagene er fra følgende klasser: 10A ved Trøgstad ungdomsskole, 10B ved Askim ungdomsskole, 10A ved Eidsberg ungdomsskole, 10E ved Askim ungdomsskole, samt 9A og 9B ved Kirkelund skole i Skiptvet.

Av de seks lagene går de tre beste til en superfinale. Disse kjemper om 1. plass og hovedpremien på 10.000 kroner. 2.- og 3. plass får henholdsvis 5.000 og 2.500 kroner.

Finalen er åpen for publikum.