...
INNFRIDDE: Per Oleg Midtfjeld hadde fått tilliten den svenske stortreneren Åke Svanstedt til å kuske favoritten Classic Tile i varmblods-NM ? og vant. Dermed vant Midtfjeld NM for femte gang. Arkivfoto

Midtfjelds femte NM

GJØVIK: Per Oleg Midtfjeld tok sin femte NM-tittel da han kusket Classic Tile inn til seier i NM for varmblodshester.

LASSE JENSEN E-post
Publisert 29.07.2012 kl 22:00 Oppdatert 30.07.2012 kl 07:36

Tips en venn på e-post:

Midtfjeld hadde fått tillit av stortrener Åke Svanstedt til å kjøre Classic Tile i NM for varmblods og KLM Prelong i NM for varmblodshopper lørdag. Det endte med seier og andreplass.

Tidlig til tet

I den åpne avdelingen av NM var Midtfjeld tidlig å finne i føringen med favoritten Classic Tile. En stor og tung type av en hest, så den tunge banen var ikke til hestens fordel. Likevel ble det en kontrollert seier for 8-årsvallaken som travet kilometertiden 1.17,5a over 2.600 meter.

– Konkurrentene hadde respekt for Classic Tile. Han vant ikke med så mye, men det føltes veldig kontrollert. Hesten jobbet bra hele veien og viste seg som den beste. Med KLM Prelong ble vi tatt imot av Olympic Image. Min hest var også nær galopp flere ganger underveis, men hun var flink som holdt seg til trav og kjempet helt inn. Vinneren var det ikke noe å gjøre med, så andreplass er jeg godt fornøyd med, forteller Midtfjeld. KLM Prelong travet kilometertiden 1.17,2a over 2.600 meter.

Stolt av tilliten

Åke Svanstedt, Sveriges kanskje beste travtrener, har flere ganger gitt Per Oleg Midtfjeld tilliten til å kjøre sine hester på norsk jord de siste årene. Akkurat det er ikke Midtfjeld lei seg for:

– Svanstedt er en yrkesmann av enorm klasse. Han gir aldri kjøreordre med hestene, men jeg får beskjed om hvordan de skal varmes opp. Han driver en kvalitetsstall med utrolig mange gode hester. Jeg må innrømme at jeg er stolt over å få tilliten med å kjøre hans hester her i Norge. Med seier og andreplass, og 375.000 kroner innkjørt, regner jeg med at han er fornøyd med min innsats også, sier Midtfjeld som tok sin femte NM-triumf. Fra løpene tar vi også med at Ole Johan Østre tok seg av et løp for stallansatte etter flott kusking av Belmont. Østre ble også treer med Matchless i V75-1.

På forsiden nå


...

Tilstanden er enda verre enn ventet

Sprekker i veggene, fuktskader og vinduer som holder på å falle ut. Nå vil rådmannen selge 1919-bygget.

Deltakerne i sjette sesong av 71 ° nord - Norges tøffeste kjendis. Bak fv.: Aylar Lie, Geir Schau, Mariann Thommassen, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Roger Ruud, Emilie «Voe» Noreng og Bjørn Einar Romøren. Foran fv.: Vibeke Skofterud, Andreas Håtveit og Nils-Ingar «Nilsi» Aadne.

Vibeke vil bli først til Nordkapp

Slitu-jenta er blant kjendisene skal kjempe seg fra sør til nord.

...

Er dette Østfolds høyeste solsikke?

På vinteren har de som mål å lage Slitus høyeste snømann. I år åpnet det seg en mulighet for en annen høyderekord.

...

Sølvguttene klare for ny konsert i Askim

Etter flere års arbeid er det klart at sølvguttene skal synge under Kraftfestivalens julekonsert i turbinhallen.