...
Vetle Aasland (i midten), her etter seieren på 800 meter under Världsungdomsspelen. Foto: Privat

Vetle Aasland til topps i Göteborg

GÖTEBORG: Velte Aasland vant både 1.500 meter og 800 meter under Världsungdomsspelen.

Øystein Sørensen
ØYSTEIN SØRENSEN Profil E-post
Publisert 08.07.2012 kl 21:50 Oppdatert 08.07.2012 kl 23:11

Tips en venn på e-post:Världsungdomsspelen i Göteborg samler nærmere 3.500 friidrettsutøvere fra 20 nasjoner. Flere lokale var med. Den som markerte seg aller sterkest var Vetle Aasland. Askim-gutten, som løper for Ullensaker/Kisa, stilte på to distanser. Lørdag løp han 1.500 meter og vant på tiden 3.48,69, rundt fem sekunder bak hans egen personlige rekord.

- Johannes Alnes og jeg så at flere av de beste navnene ikke stilte til start. Vi la da en plan om at vi skulle bytte på å dra for hver 300 meter. Den planen fulgte vi. Da det gjensto 200 meter tok jeg føringen og ga litt ekstra på. Jeg følte meg sterk og hadde mye å gi. Da fikk jeg en luke og vant greit, forteller 20-åringen.

Søndag kveld han var igjen i aksjon på Ullevi i Göteborg. Denne gangen på 800 meter. Her lå han bak helt til det gjensto 150 meter. Da slo han til og vant med et halvt sekund på tiden 1.50.85. Det er også ny pers med fire hundredeler.

- Dette var mitt fjerde løp denne uka. Nå blir det ikke noe før til helgen. Da skal jeg løpe 1.500 meter i Belgia. Deretter blir det Baltisk mesterskap, forklarer Aasland, som føler han har tatt mange steg i år.

- Tidligere hadde jeg ikke noe å stille opp med hvis det ble lureløp og spurt. Nå føler jeg meg som en mye bedre avslutter og tåler bedre alle typer løpsopplegg, sier han.

Også Ingeborg Kristine Lind imponerte i Göteborg i helgen. Hun stilte i seniorklassen på 1.500 meter. Spydeberg-jenta, som i sommer representerer Askim IF, opparbeidet seg en kjempeluke til resten. Lenge så det ut til at hun skulle vinne helt overlegent, men på slutten kom Hilde Aarsheim fra Osterøy i full fart. Lind holdt likevel unna til seier på 4.30.54, noe som er et godt stykke bak persen.

På forsiden nå


INN PORTEN: Det var mange profilerte personer som måtte innenfor fengselsmurene på Mysen onsdag kveld.

Tok turen inn bak murene for å feire fengselet

Siden 1864 har fengselet i Mysen huset lovbrytere. I kveld ble 150-åringen gjort stas på.

...

Denne butikken var ingen gullgruve

Fem personer mister jobben når Gullfunn i Mørstadsentret i Mysen forsvinner.

Kan 150 desimaler til 3,14

Det er utrolig hva denne 13-åringen har lært seg.

Se video!

...

Ni flotte nettlesere til mobilen

For deg som er lei av Safari, Chrome og Internet Explorer.