...
Alexander Dale Oen døde brått tirsdag. Foto: Vidar Ruud, ANB/Arkiv

Internasjonale forbund kondolerer

Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) kondolerer til Alexander Dale Oens familie og venner etter svømmestjernens bortgang.

Publisert 02.05.2012 kl 08:17 Oppdatert 02.05.2012 kl 10:12

Tips en venn på e-post:På sitt nettsted skriver forbundet at det sender sin medfølelse til norsk svømmesport.

– FINA deler sorgen med hele det norske svømmemiljøet og sender sine dypeste kondolanser til hans familie og venner, heter det i uttalelsen.

Alexander Dale Oen døde i USA mandag kveld lokal tid. Der var han på treningssamling sammen med det norske landslaget.

Det europeiske svømmeforbundet (LEN) minnes også nordmannen. Forbundet omtaler bortgangen som et tragisk tap for svømmesporten.

– Norge og en hel svømmeverden minnes en virkelig hardtarbeidende konkurransemann, som i en allerede strålende karriere var på vei mot høydepunktet i London i juli. Han vil for alltid være en ekstraordinær mester, skriver LEN.

Dale Oen tok sølv på 100 meter bryst i Beijing-OL i 2008 og ble verdensmester i samme øvelse i Shanghai i fjor. Han dediserte VM-gullet til dem hjemme i Norge etter terroranslagene 22. juli.

– Overfor mediene og fans viste han seg som en modig og ærlig utøver, som ga en varm hyllest til sine landsmenn fra bassengkanten, skriver Det internasjonale svømmeforbundet. (ANB–NTB)

På forsiden nå


...

Vil ha nytt og mye større politidistrikt

Politiet selv foreslår å legge ned Follo som eget distrikt.

...

Håper lys gir større landemerke-bølger

Etter sju år kan Øivind Juel endelig studere det ferdige landemerket.

ROSA: Softis som dette har tradisjonelt kun vært å få kjøpt på det gamle Momarkedet. Nå blir den også å få på Festdager. ARKIVFOTO

Nå er denne rosa fristelsen tilbake i Mysen

Noen Momarked-tradisjoner får leve videre.