...
SPERRET AV: Både politi og ambulanse rykket ut til adressen i Apalveien i Askim 7. august i fjor. ARKIVFOTO: Guri Rønning

Tiltalen klar etter dødsvold:

– Offeret fikk flere spark i hodet

ASKIM: To unge, lokale menn risikerer inntil 10 års fengsel for volden som førte til at Tommy Larsen (32) døde.

Helge Mathisen
HELGE MATHISEN Profil E-post
Publisert 19.09.2012 kl 06:30 Oppdatert 19.09.2012 kl 10:31

Tips en venn på e-post:

Larsen ble brutalt slått ned og kritisk skadd da han gikk over til et nabohus i Apalveien for å klage på festbråk, natt til 7. august i fjor. Han ble fløyet til Oslo universitetssykehus Ullevål med luftambulanse, men døde senere av skadene.

Slått og sparket

Politiet og statsadvokaten i Oslo har nå gjort ferdig tiltalen i saken, og en 24 år gammel Askim-mann og en 23 år gammel Hobøl-mann må møte i retten.

De er tiltalt for under særdeles skjerpende omstendigheter å ha skadet Tommy Larsen med døden til følge. Straffelovens §229 er lagt til grunn for tiltalen.

– Om særdeles skjerpende omstendigheter foreligger skal det legges vekt på om overtredelsen har skjedd uprovosert, og om den er begått av flere i fellesskap, heter det i tiltalen.

En av de tiltalte skal ha slått Larsen med knyttet hånd i hoderegionen slik at han falt i bakken. Deretter skal begge de tiltalte ha sparket offeret flere ganger i hoderegionen.

– Larsen ble påført diverse sår og blåmerker i ansiktet, en hjernehinneblødning og påfølgende utvikling av en oksygenmangelskade til hjernen, fortsetter tiltalen.

Svigerfar sykmeldt

De to er i tillegg tiltalt for grov legemsbeskadigelse på Tommy Larsens svigerfar, som også var til stede den skjebnesvangre natten. Han skal ha fått slag eller spark i ansiktet som førte til en kraftig hjernerystelse og knusningsskade i vevet ved høyre tinning.

– Dette tiltalepunktet har ført til en del ekstra etterforskning. I utgangspunktet var fokus rettet mot volden mot den avdøde. Man trodde først at svigerfaren kun var lettere skadet, og at det var snakk om en legemsfornærmelse, men det viste seg etter hvert å være mer alvorlig, sier politiadvokat i Follo politidistrikt, Nora Ingebrigtsen, til smaalenene.no

Svigerfaren var sykmeldt fram til 27. juni i år som en følge av skadene.

Strafferamme på 10 år

Ytterligere to personer som opprinnelig var siktet i saken, er blitt sjekket ut før utarbeidelsen av tiltalen.

– Dette var personer som vi ikke kunne utelukke som mistenkte. Det var skjellig grunn til mistanke og rollene deres var uavklart. Vi tok blant annet beslag i sko og andre eiendeler. Når vi gjør dette får de involverte status som siktet, sier Ingebrigtsen.

Hun opplyser at strafferammen i en slik sak er fengsel i inntil 10 år.

Saken skal opp i Heggen og Frøland tingrett, men er ennå ikke berammet.

På forsiden nå


FESTIVAL: Lørdag var det sol og god stemning i forbindelse med Gummibåtfestivalen ved området rundt Tangen og Båtcafeen i Ørje. Senere på natten skal det imidlertid ha skjedd en voldtekt i samme område.

Har ingen mistenkte etter festival-voldtekt

Tips oss: E-POST: redaksjonen@smaalenene.no
TLF: 909 70 700
Mobilbilde: Send SMABILDE til 2005

Politiet ønsker fortsatt tips i en voldtektssak fra Ørje tidligere i sommer.

...

Reagerer med vantro etter bomutspill

Hvem har gitt ordførerne Erik Unaas og Kjersti Nythe-Nilsen lov til å si ja til bommer i Follo, undrer Håvard Jensen (Frp) Trond Eivind Nilsen

...

Bedre rik og frisk enn ...

«Å diskriminere på grunn av funksjonshemning er ikke lov i Norge. Vi oppfatter det slik at regjeringen driver diskriminering i flyktningpolitikken.»

...

– Hvor er den rødgrønne støtten?

Landbruksminister Sylvi Listhaug burde fått tverrpolitisk støtte for sin kamp mot økte matpriser, mener Høyre.