Trøgstad fengsel.
Trøgstad fengsel. Foto: Gunnar Fjellengen

Etterlyst voldtektsmann satt fengslet i Trøgstad

TRØGSTAD: Mens politiet jaktet på rumeneren for grov vold og voldtekt satt han fengslet i Indre Østfold.

Helge Mathisen
HELGE MATHISEN Profil E-post
Publisert 18.09.2012 kl 14:42 Oppdatert 18.09.2012 kl 14:51

Tips en venn på e-post:En 35 år gammel rumener er nå siktet for to grove overfall og voldtekter at eldre kvinner i Oslo tidligere i år. Mannen ble imidlertid først pågrepet i Paris i forrige uke, etter at en polititabbe førte til at han slapp unna mens etterforskningen pågikk for fullt, skriver Aftenposten.

For mens politiet brukte store ressurser på etterforskningen, satt den nå mistenkte gjerningsmannen fengslet for et mindre alvorlig forhold, i Trøgstad fengsel.

En rutinesvikt gjorde at det ikke ble tatt DNA-prøve av den domfelte, hverken under etterforskningen eller da han begynte å sone dommen. Først samme uke som mannen ble løslatt fra fengsel sikret man seg den obligatoriske DNA-prøven, og fikk en match i forbindelse med de nevnte voldtektene.

Da var rumeneren sporløst forsvunnet, og han ble etterlyst gjennom Interpol. Nå er han siktet for to voldtekter, grovt ran og grov legemsbeskadigelse. Han etterforskes også for vinningsforbrytelser i Norge. Norsk politi jobber for å få utlevert den mistenkte fra Frankrike.

På forsiden nå


...

Gullgutten Thomas best i debutsesongen

Thomas Bryntesson kunne juble med egen gullhatt, da han vant norgescupen i rallycross.

...

Tror vi kan få mer ulv

Den kommende svenske regjeringens rovdyrpolitikk kan føre til innvandring av mer svensk ulv til Østfold.

DA VINCI-BRUA: Statens vegvesen tok høyde for utvidelse av E18 da Da Vinci-broen ble bygget i 2001, men andre og nye krav er kommet til som muligens ikke gjør det mulig likevel. Derfor kan broen bli flyttet. Meningene om hvor den kan settes opp igjen, er mange.

Sterke meninger om hvor Da Vinci-bro skal flyttes

Ordfører vil ikke la andre få glede av kunstverket.