...
VINDMØLLER SOM NABO: Nils Henrik Olsson liker ikke tanken på støy, skyggekast, iskast og i verste fall motorhavari fra vindmøller på gren-sen ? like ved den nye tollstasjonen.

Bekymret for støy

MARKER: Tollerne på riksgrensen frykter støy, reflekser og iskast fra fremtidige vindmøller.

Publisert 14.09.2012 kl 22:00 Oppdatert 18.09.2012 kl 09:20

Tips en venn på e-post:– Tollstasjonen kan bli liggende midt mellom to vindkraftparker. Den ene bare 200 meter unna, den andre 500 meter unna, sier Nils Henrik Olsson, sentralt verneombud for tollerne i Norge.

Han har også sin daglige arbeidsplass ved tollstasjonen. Akkurat nå pågår byggingen av en helt ny stasjon. Fordi de ansatte er bekymret, har Tollregion Øst sendt eget brev til Østfold fylkeskommune til høringen om vindkraftplanen.

– Vi var ikke ført opp på lista over høringsinstanser og stusser litt på det, sier Rune Langnes, regionalt verneombud for tollerne.

  • Les hele saken i papiravisen, e-avisen, på iPad / iPhone (App'en kjøpes i iTunes) - eller på android lesebrett (kan bl.a. kjøpes i Google Play)

På forsiden nå


...

Lanserer nytt nakenbygg

Sju sunne, gode byggprodukter lanseres i butikkene til Coop neste måned. Og sju Hobøl-bønder er blant dem som har levert kornet.

...

Morsomt gjensyn med gammelt Cola-bilde

Se nøye på Cola-bildet på Handelshuset i Mysen. For snart er det borte igjen.

...

Tilbake 50 år etter

Ni av de ansatte fra 50 år tilbake ble hedret da Edwin Ruuds feiret med pomp og prakt.

...

Spiste frokost med Ola

Ola Vigen Hattestad vet hva kosten betyr. I går visket han Markers ungdomsskoleelever noen kloke ord i øret.