Den fantastiske pianist

HÅKON AUSTBØ: «WANTED»
AURORA (2011) ACD5071
Genre: Kunstmusikk - Spilletid: 1:05:19

Trond Erikson
Trond Erikson Profil E-post
Publisert 18.11.2011 kl 11:58 Oppdatert 18.11.2011 kl 11:58

Tips en venn på e-post:

Han spiller Debussy og Tveitt - Messiaen og Fartein Valen - alltid til toppkarakterer. Denne gangen har Håkon Austbø gjort alvor av en gammel drøm.

Han har gitt seg i kast med to av de mest tiltrekkende og komplekse komponister som finnes i den modernistiske musikken; Pierre Boulez og Elliot Carter, samt to krevende verk av nordmannen Asbjørn Schaathun.

Dette er både utfordrende og morsomt å lytte til - og takket være et informativ og spennede skrevet cd-hefte, ført i pennen av Austbø selv, blir denne reisen til en opplevelse.

Man har aldri vært i tvil om Håkon Austbøs kvaliteter som pianist, og når han nå sliper tangenter med to av modernismens virkelige kjemper, sitter man imponert i sofaen når plata har snurret ferdig. For rustet med et Steinway konsertflygel og en MIDI-trigger for MAX-patch (som er forklart i cd-heftet), har Austbø levert en innspilling som teknisk og informativt sett ikke står tilbake for andre innspillinger jeg hørt av Boulez' tredje klaversonate og Carter's «Night Fantasies». Ikke til forkleinelse for de to andre komponistene, men det er Elliot Carters verk som virkelig får hjernebarken til å kreere indre bilder.

Musikken presenteres med glød, varhet og teknisk brilljans. Det er med andre ord ikke overraskende at Håkon Austbø har vunnet en rekke norske og internasjonale priser og utmerkelser for sitt musikalske arbeid.

"Music is a labyrinth with no beginning and no end,
full of new paths to discover,
where mystery remains eternal.

Pierre Boulez

På forsiden nå


...

Hoppsuksess fra Tomter

Tomter-mannen Kjell A. Larsen (82) sine flyttbare hoppbakker har blitt en suksess.

...

Skal være med Tottenham-spillerne på tv

– Har ikke gått opp for meg

Søndag skal Mia Authen (12) følge heltene sine i Tottenham ut på selveste White Hart Lane.

...

Millionsatsing neste år

Lokalpolitikerne slår til med 225.000 kroner til lag og foreninger i tillegg til millionsatsingen på barnehage og skole neste år.