Wik + Vivaldi = Nydelig!


TONE WIK & BAROKKANERNE: «Bellezza Crudel - VIVALDI», 2L56SACD (2008)
Genre: Kunstmusikk, Spilletid: 1:04:04

Trond Erikson
Trond Erikson Profil E-post
Publisert 03.12.2008 kl 12:15 Oppdatert 03.12.2008 kl 12:18

Tips en venn på e-post:


...

Hva passer vel bedre oppunder jul enn vital og vakker musikk signert Vivaldi?

Barokkanerne serverer her en Vivaldi-tappning som er av det fine slaget. Fire kantater og to konserter inneholder den drøyt timelange plata.

Tone Wik og ensemblet passer sammen som hånd i hanske, for å bruke et forslitt uttrykk. Hennes vokal er distinkt og kler barokkmusikkens koloritt meget godt, slik at det hele klinger befirende enkelt!

Fagottkonserten i e-moll presenteres av Per Hannisdal, mens Fløytekonserten i c-moll framføres av Alexandra Opsahl på alt-blokkfløyte. Disse to verkene er med på å gjøre innspillingen til en variert og flott opplevelse for lytteren. Og solistene briljerer og imponerer i disse to krevende solokonsertene.

Barokkanerne leverer på sin side en udmerket innsats på denne plata, og man får håpe det ikke går så alt for lang tid før ensemblet kan nytes på en plate der de også viser hva som bor i dem som et selvstendig ensemble.

1700-tallets Venezia representerte en spektakulær blanding av dagens Hollywood og Las Vegas, hvor Europas jetsettere kunne ta på maske og tre inn i commedia dell'artes lekeverden. Bellezza Crudel er et lite knippe eventyrlige kantater og konserter. Komposisjonene bekrefter venezianernes dyrking av teatralsk skjønnhet gjennom Vivaldis verden av intens musikalsk inderlighet.

---

Antonio Lucio Vivaldi (1678-1741): Cantate RV 679, 660, 664, 678 / Concerti RV 484, 441

Tone Wik (sopran), Barokkanerne (originalinstrumenter), Per Hannisdal (fagott), Alexandra Opsahl (blokkfløyte)

På forsiden nå


JULESOLIST: Sølvguttene blir en gjenganger fra i fjor under årets julekonsert i Turbinhallen på Kykkelsrud, men gjestesolist Nora Jabri er årets nyhet. PRESSEFOTO

Hun skal synge solo med Norges beste guttekor

Gjestelsolisten til årets julekonsert i Turbinhallen er klar.

Fant den savnede kvinnen i tett røyk

Brannvesenet rykket ut da brannalarmen gikk på Morenen kjøpesenter på Slitu. Selv om dette var en øvelse fikk mannskapene testet seg da en butikk ble røyklagt.

Vi testet trikset alle snakker om

Vi har prøvd vasketrikset som skal gjøre stekovnen skinnende ren. Se om det fungerer!

...

Alternativ Birken-løype stoppet

Birkebeinerrennet ble avlyst i fjor. Noe Mysen-mannen Øyvind Wennersberg var svært kritisk til. Nå har brudd med grunneierne stoppet jakten på alternativ trasè.