Musikken svever

CIKADA DUO : "Nordheim", 2L39SACD, Spilletid: 59:35

Publisert 31.05.2007 kl 11:46 Oppdatert 31.05.2007 kl 11:52

Tips en venn på e-post:

Dette er en helt ny opplevelse. Her har plateselskapet 2L tatt den helt ut - og produsert en plate med ekstrem-lyd!

Og at det er Arne Nordheims musikk som her formidles er bare riktig - rett og slett fordi denne norske komponistguruens musikk er altomfattende, både i klanger og opplevelser.

Og det er det sanselige som gjør denne musikken så inderlig spennende å lytte til. Lytteren blir plassert i sentrum for musikken - akkurat der slagverket befinner seg i lydbildet. Så starter en times reise inn i et lydrike du ALDRI før har opplevd!

Ikke bare har 2L laget en skremmende god surround-opplevelse - de har også en tanke oppe i det hele, nemlig å plassere deg og meg i lydens sentrum. Og aldri har Arne Nordheim fått en flottere fremførelse.

På plata finner du:

"Colorazione" - "Fem Kryptofonier" - "Link", samt "Den første sommerfugl"

Arne Nordheim har i snart 50 år gledet musikere og publikum med en unik klangverden. Hans musikk anses som en grunnmur for 90-tallets videreutvikling av elektronika. Dagens DJ'er annonserer neppe fra scenen at "dette har jeg lært av bestefar", men slik er det!

Nordheims musikk er revitalisert i nyere tid gjennom utgivelser som Dodeka og Electric på Rune Grammofon, samt Nordheim Transformed med Biosphere / Deathprod. CIKADA DUO og musikkmerket 2L er imidlertid de første i verden som gjennomfører Nordheims tanker om lydfelt i surround hjem til lytteren.

Nordheim var en skandinavisk pioner innen elektronisk musikk. Han har skrevet både rene elektroniske verk, og verk som kombinerer akustiske instrumenter med elektroniske virkemidler. Både Arne Nordheim og CIKADA er tildelt Nordisk Råds Musikkpris, i henholdsvis 1968 og 2005.

I denne utgivelsen møter du CIKADA DUO , Kenneth Karlsson (synthesizer) og Bjørn Rabben (slagverk), i samspill med Åke Parmerud (elektronikk) og Elisabeth Holmertz (sopran).

På forsiden nå


...

Klar melding fra lokale sportsbutikker: – Ikke senk tollsatsen!

Ingen av sportsbutikkene Smaalenenes Avis har kontaktet liker at grensen for avgiftsfri netthandel kan bli satt opp til 500 kroner.

Sjekket alle kjøretøy i stort monn

Både politiet og Statens vegvesen farten med kontroller.

Raskere hjelp til slagpasienter

Snart ruller Norges aller første slagambulanse på Østfolds veier.

Forlot ikke møtet: Selv om Yngve Brænd var  oppgitt over igjen å ha blitt erklært inhabil, valgte han å ikke forlate kommunestyrets møte denne gang.

Føler seg tiltalt og dømt

Yngve Brænd vet ikke helt hva han er tiltalt for. Men han vet han er dømt. Uten aktorat og forsvar. Som inhabil i saken om utbygging av Griniskogen nordvest .