Internasjonal toppklasse

HÅKON AUSTBØ: "Claude Debussy complete works for piano solo vol.II", Simax Classics PSC 1251 (2005) Spilletid: 162:15 (2CD)

Publisert 28.10.2005 kl 10:58 Oppdatert 28.10.2005 kl 11:10

Tips en venn på e-post:

Håkon Austbø feier med denne innspillingen all tvil til side; Denne pianisten er i internasjonal toppklasse!

Norge har en rekke glimrende instrumentalister - og ved tangentene er Leif Ove Andsnes landets desidert største eksportartikkel.

Men Håkon Austbø legger her ytterligere en alen til sitt internasjonale ry og bør nevnes i samme åndedrag som Andsnes. Det fortjener han, for innspillingen av Claude Debussys (1862-1918) klaververk er av det ruvende slaget.

Det er Austbøs tolkninger som hever denne innspillingen til et uimotståelig produkt. Austbøs kvaliteter på den tekniske siden har vært og er åpenbar, og på disse platene med klaververk av den franske komponisten, viser Austbø at han er en tolker av rang. Når man tar i betraktning hans innspillinger med musikk av blant annet Olivier Messiaen og Geirr Tveitt, to komponister som står for et helt annet tonespråk, kan man ikke annet enn å bli mektig imponert over Austbøs enorme kunnskap og evne til å jobbe seg inn i materialet.

Debussys musikk blir her formidlet perfekt. Det hele er levende, spennende og vakkert spilt. Her finner du mange musikalske eventyr for mørke høstkvelder.

Det er egentlig ikke mye å si om denne plata - den bør nytes - gjerne sammen med andre kvalitetsinnspillinger med denne norske klassepianisten.

Volum II i denne miniserien består av;

Préludes I & II

Children's corner

Etudes livre I

Etudes livre II

samt en rekke mindre verk.

På forsiden nå


...

Gleder seg over tanken på kortere pendlertid

Pendlere på Mysen sier ikke nei takk til at reisetiden kan reduseres, men tviler på at de selv får nytte av det.

Kraftvenner: Prosjektleder Fridjar Molle i Hafslund produksjon, daglig leder Anders Østby, Askim-ordfører Thor Hals og Skiptvet-ordfører Svein Olav Agnalt har blitt enige  i Vamma.

Klager ikke - får vei som takk

Etter at politikerne i Skiptvet og Askim ble enige om å trekke konsesjonsklagen, bidrar Hafslund med 4 millioner kroner til ny gang- og sykkelvei i Skiptvet. Begge kommunene får også store mengder steinmasser.

Savner valpen sin i Spydeberg

En liten elghund-valp har forsvunnet. Politiet ber publikum om hjelp.

...

Åpen dag full av rytmer og smil

Stemningen var det ikke mulig å klage på da Mysebu Asylmottak holdt åpen dag.