...
Statsminister Jens Stoltenberg lover en ryddig terroroppfølging. Her sammen med justisminister Grete Faremo. Foto: Terje Pedersen, ANB

Varsler ryddig oppfølging

Oslo (ANB-NTB): Alle punktene i 22. juli-kommisjonens rapport vil bli fulgt opp, men ikke alt kommer på en gang, varsler statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Publisert 20.08.2012 kl 15:26 Oppdatert 20.08.2012 kl 15:37

Tips en venn på e-post:

– Kommisjonen har pekt på mange alvorlige mangler og svakheter. Alt dette skal vi komme tilbake til. Det vil skje på en ryddig måte og i tur og orden, sier Stoltenberg til NTB.

Han vil foreløpig ikke si noe om hvilke punkter han vil komme inn på allerede i redegjørelsen til Stortinget tirsdag 28. august, og hva som eventuelt kommer senere.

– Alle disse tingene skal vi nå se på. Det er jo derfor vi har fått dette på bordet. Men dette kommer vi ryddig tilbake til, sier statsministeren.

Samme dag som Odd Reidar Humlegård startet i jobben som politidirektør, besøkte Stoltenberg ungdomsskoleelever som også hadde sin første dag «på jobb» – i et nytt skoleår.

Statsministeren frykter ikke at omstillingsarbeidet i politiet vil lide under av at Politidirektoratet har fått en høyst midlertidig leder i en sjef som er klar på at at han skal tilbake som Kripos-sjef når beordringen løper ut.

– Jeg har stor tillit til at justisminister Grete Faremo har konstituert den hun mener er best til å løse de utfordrende oppgavene. Det betyr at man kommer til å jobbe fra dag én med omstilling og styrking av politiet, sier Stoltenberg.

– Det er en krevende situasjon at den nye politidirektøren kun skal sitte i noen måneder, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til NTB.

– Jeg tror ingen er uenig i at dette er en krevende situasjon for politiet, og at det har vært det lenge, sier Stoltenberg. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Joakim Klæboe kan ta over Haldens fotballstolthet

Askimingen skal være ett av to konkrete navn på en liste som klubbledelsen holder tett til brystet.

...

Trailer med grus skapte kaos på E18

En henger med grus endte i grøfta på E18 ved Laslett i 14:30-tiden.

...

Tullemor (81) ventet tre smertefulle timer på legevakta

De fikk beskjed om å komme til legevakta i Askim klokka 12.30, men en enorm kø førte til lang venting.

...

Her setter Ylvis Linnekleppen på kartet

Ylvis-brødrene har spilt inn flere scener fra Linnekleppen som er med i deres muligens nye hit "Truckers Hitch".