...
De 55.000 stjålne syklene har en verdi på til sammen 275 millioner kroner, ifølge anslag fra Falck sykkelregister. Foto: Joakim S. Enger, ANB

150 sykler stjeles daglig

Det stjeles anslagsvis 55.000 sykler årlig i Norge. Politiet tror tallet bare vil fortsette å stige.

Publisert 05.08.2012 kl 19:08 Oppdatert 05.08.2012 kl 19:17

Tips en venn på e-post:De 55.000 stjålne syklene har en verdi på til sammen 275 millioner kroner, ifølge anslag fra Falck sykkelregister. I perioden 2007 til 2011 har antall anmeldte tyverier av sykler steget gradvis hvert år - og det har vært rekordøkning hvert år, skriver VG.

– Folk investerer i syklene sine og vil ha det beste. Før tok man til takke med en til fem tusen, nå må du opp i minst ti tusen skal det være noe å snakke om, sier Geir Kamsvåg i Falck til avisen.

I fjor ble det ifølge Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) utbetalt nesten 50 millioner kroner i erstatning i forbindelse med sykkeltyverier. I tillegg anslås det at det er store mørketall.

I løpet av første kvartal i år har IF Skadeforsikrings erstatningsutbetalinger for sykkeltyveri økt med 47 prosent.

– Det er tydeligvis dyrere sykler som stjeles i år siden det er så stor økning hos oss, sier Jack Frostad, informasjonsdirektør i IF. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Gleder seg over tanken på kortere pendlertid

Pendlere på Mysen sier ikke nei takk til at reisetiden kan reduseres, men tviler på at de selv får nytte av det.

Kraftvenner: Prosjektleder Fridjar Molle i Hafslund produksjon, daglig leder Anders Østby, Askim-ordfører Thor Hals og Skiptvet-ordfører Svein Olav Agnalt har blitt enige  i Vamma.

Klager ikke - får vei som takk

Etter at politikerne i Skiptvet og Askim ble enige om å trekke konsesjonsklagen, bidrar Hafslund med 4 millioner kroner til ny gang- og sykkelvei i Skiptvet. Begge kommunene får også store mengder steinmasser.

Savner valpen sin i Spydeberg

En liten elghund-valp har forsvunnet. Politiet ber publikum om hjelp.

...

Åpen dag full av rytmer og smil

Stemningen var det ikke mulig å klage på da Mysebu Asylmottak holdt åpen dag.