Slik har det sett ut ved flere anledninger i postkassa utenfor et borettslag i Dokka sentrum. Foto: Liv Romsås Bekkelund, Oppland Arbeiderblad/ANB

Egg-angrep mot eldre

– Dette er mobbing av eldre mennesker, sier styreleder og vaktmester i borettslaget etter gjentatte hærverk.
Publisert 14.09.2012 kl 15:02 Oppdatert 14.09.2012 kl 19:55

Tips en venn på e-post:[OPPLAND ARBEIDERBLAD] Ved flere tilfeller har beboere i et borettslag i Dokka sentrum fått egg knust i postkassene. Også på inngangsdørene har det blitt smurt egg utover.

– Jeg er rett og slett fortvilet. Dette er mobbing av eldre mennesker, sier Ingvald Nilsen som er styreleder og vaktmester i borettslaget i Dokka sentrum til oa.no.

De aller fleste i borettslaget er eldre mennesker over 70 år, den eldste er 92 år gammel.

– Helt siden vi flyttet inn i borettslaget i 2005 har vi jevnlig vært utsatt for hærverk, sier Ingvald Nilsen. Han tar opp en stor klase med rognebær fra plenen.

– Slike kaster de mot vinduene våre. Og gress legges i store hauger foran folks inngangsdører eller strøs utover verandaene, forteller styrelederen. Gjennom de sju årene som er gått siden borettslaget ble tatt i bruk, har søppelrommet blitt endevendt, gjerder er revet ned og påkjørt, gåstoler er stjålet og ødelagt, om vinteren smeller snøballer i vindusrutene. Det urineres, drikkes øl og bråkes inne på borettslagets område, og det ringes på dørene sent om kvelden. Når de eldre går for å åpne, er fuglene fløyet.

Trafikken rundt borettslaget sjenerer også beboerne.

– Det må komme fartsrestriksjoner i Skredder Engsgate, enten med forbud mot kjøring visse tider av døgnet eller nedsatt hastighet, sier Nilsen som forteller om stor trafikk av biler som kjører både i 70 og 80 km/t. Han forventer at kommunen gjør noe for å få slutt på trafikken. Hærverket er politianmeldt.

Les saken på oa.no

På forsiden nå


Mange småbarnsforeldre blir nå rammet av politisk streik

Politisk streik fører til at mange barnehager stenger klokken 14 onsdag. Det skaper trøbbel for Janne Holen (32) og andre småbarnsforeldre.