...
Senterpartiets stortingsrepresentant Jenny Klinge mener Norge må ta kontroll over egen grense. Foto: Terje Pedersen, ANB

Vil melde Norge ut av Schengen

Senterpartiets stortingsrepresentant Jenny Klinge mener Norge må ta kontroll over egen grense.

Publisert 18.07.2012 kl 08:21 Oppdatert 18.07.2012 kl 08:21

Tips en venn på e-post:Hun vil melde landet ut av Schengen-avtalen.

– Schengen-avtalen gjør det lett for kriminelle å komme til Norge. Vi må ta kontroll over våre egne grenser, sier Klinge til Klassekampen.

Romfolk-debatten har fått henne til å stå fram som en sterk forkjemper av forbud mot tigging i Norge. Men tiggeforbud er ikke nok, mener Klinge. Hun vil erstatte Schengen-avtalen med en nordisk grenseunion.

– Vi vet at det ligger menneskehandel bak i alle fall deler av tiggingen vi ser på gaten. Ved å gjeninnføre passkontroll rundt Norden vil man mye mer effektivt kunne gå inn og luke ut dem som er del av kriminelle nettverk, mener Klinge.

Problemet er særlig akutt fordi Romania og Bulgaria etter planen kan bli del av Schengen-området i løpet av høsten, mener hun.

– Da vil deres problemer med å håndtere grensene bli våre problemer. Hvis og når de landene blir del av Schengen, vil det bli veldig krevende for norsk politi å håndtere det vi vet vil komme av organisert kriminalitet, sier Klinge.

Hun presiserer at ønsket om økt grensekontroll ikke skyldes vekst i antall romfolk, men generell vekst i kriminalitet fra østeuropeiske land.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Gleder seg over tanken på kortere pendlertid

Pendlere på Mysen sier ikke nei takk til at reisetiden kan reduseres, men tviler på at de selv får nytte av det.

Kraftvenner: Prosjektleder Fridjar Molle i Hafslund produksjon, daglig leder Anders Østby, Askim-ordfører Thor Hals og Skiptvet-ordfører Svein Olav Agnalt har blitt enige  i Vamma.

Klager ikke - får vei som takk

Etter at politikerne i Skiptvet og Askim ble enige om å trekke konsesjonsklagen, bidrar Hafslund med 4 millioner kroner til ny gang- og sykkelvei i Skiptvet. Begge kommunene får også store mengder steinmasser.

Savner valpen sin i Spydeberg

En liten elghund-valp har forsvunnet. Politiet ber publikum om hjelp.

...

Åpen dag full av rytmer og smil

Stemningen var det ikke mulig å klage på da Mysebu Asylmottak holdt åpen dag.